Εγκατάσταση Kubuntu 9.10 (ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Για να κάνουμε μία εγκατάσταση σωστά θα πρέπει να κάνουμε μία προετοιμασία.

Αποκτήστε το από τη σελίδα http://www.kubuntu.org/getkubuntu/download. Εγώ προτιμώ να κατεβάζω το DVD καθώς έχει γλώσσες και κάποιους drivers επιπλέον.

Καταρχήν θα χωρίσουμε τον δίσκο μας σε 3 τμήματα. Το 1ο τμήμα (/) θα έχει το λειτουργικό. Το 2ο τμήμα θα έχει την swap μνήμη. Το 3ο τμήμα θα έχει το /home με όλα τα αρχεία μας. Αν χρειαστεί να κάνουμε εγκατάσταση νεο λειτουργικό, χρησιμοποιούμε το 1ο τμήμα και έτσι δεν χρειάζεται να κάνουμε backup των αρχείων μας.

Παρακάτω είναι τα βήματα που θα ακολουθήσουμε για την εγκατάσταση:

1. Θα πρέπει να ορίσουμε να κάνει εκκίνηση από το CD/DVD, σε σταθερούς Η/Υ αυτό μπορεί να γίνει από το Bios και σε φορητούς συνήθως είναι κάποιο από τα πλήκτρα F+X η F10 ή F12. Με που θα ξεκινήσει το CD/DVD θα μας δείξει μία αρχική οθόνη εισόδου με διάφορες επιλογές:

Επιλέγουμε ελληνικάΣτη συνέχεια επιλέγουμε Δοκιμή χωρίς να γίνουν αλλαγές στο σύστημα.Και περιμένουμε μέχρι να ανοίξει.

2. Αφού ανοίξει, επιλέγουμε Install Kubuntu 9.10.3. Στην οθόνη που θα ανοίξει, επιλέγουμε Ελληνικά και πατάμε Μπροστά.4. Θα επιλέξουμε την ζώνη ώρας και πατάμε το πλήκτρο μπροστά.5. Στη διάταξη πληκτρολογίου, αφήνουμε το Layout: Greece και στο Variant επιλέγουμε το Greece extended. Πατάμε το πλήκτρο Μπροστά.6. Στο σημείο αυτό θα ζητηθεί ο ορισμός των διαμερισμάτων. Στον οδηγό αυτό χρησιμοποιήθηκε ολόκληρος ο δίσκος (δεν συνίσταται για τους λόγους που περιγράφονται στην αρχή του οδηγού).

Επιλέξτε ορίστε τα διαμερίσματα χειροκίνητα για να φτιάξετε τα διαμερίσματα όπως αναφέρθηκε.Στον οδηγό χρησιμοποιήθηκε όλος ο δίσκος (δεν συνίσταται).Πατήστε το πλήκτρο Μπροστά.

7. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να δώσουμε Username/password. Δώστε αυτά που θέλετε και πατήστε Μπροστά.8. Πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση, θα μας δώσει μια σύνοψη του συστήματος που θα εγκαταστήσουμε.Πατήστε το πλήκτρο Μπροστά.

9. Ξεκινάει η εγκατάσταση και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί.10. Τελειώνοντας η εγκατάσταση, θα πρέπει να επανεκκινήσει το σύστημα.11. Μόλις δείτε τις αρχικές οθόνες, θα σας βγάλει την οθόνη όπου πρέπει να δώσετε τους κωδικούς που βάλατε στο βήμα 7 για να μπείτε στο σύστημα.12. Αφού μπείτε στο σύστημα, η επιφάνεια εργασίας σας θα φαίνεται κάπως έτσι:13. Τελειώνοντας, πρέπει να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις στις πηγές λογισμικού καθώς και να γίνουν οι αναβαθμίσεις.

Πηγαίνουμε ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ>ΣΥΣΤΗΜΑ>SOFTWARE MANAGEMENT.

14. Θα ανοίξει ο KPackageKit. Επιλέξτε το Settings>Edit Software Sources15. Στο Other Software επιλέξτε όλα εκτός του cdrom (όπως εικόνα).16. Στην καρτέλα updates να είναι τικαρισμένα όπως στην εικόνα.17. Στην καρτέλα Λογισμικό Kubuntu να είναι τικαρισμένα τα 4 πρώτα. Πατήστε Close και θα σας ζητήσει να επαναφορτώσει τις διαθέσιμες ενημερώσεις.18. Πατήστε στο Software Updates και επιλέξτε select all updates και Εφαρμογή (ή Εντάξει) για να ξεκινήσει να κάνει αναβαθμίσεις.Στη συνέχεια καλό θα είναι να εγκαταστήσετε codecs (gstream και restrected extras) καθώς και το αποθετήριο medibuntu. Εμένα με βοηθάει πολύ και το Synaptic Package Manager.

Βοήθεια για Kubuntu μπορείτε να βρείτε στο Αγγλικό Kubuntu Forums.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.