Εγκατάσταση PCLinux OS 2010 - GNOME

Καταρχήν, κατεβάστε το iso και γράψτε το σε ένα CD.
Όταν το γράψετε σε ένα δισκάκι, ξεκινήστε τον υπολογιστή σας με το δισκάκι μέσα στον υπολογιστή σας (συνήθως πατώντας το F10 ή F12 σας δίνει την δυνατότητα να ξεκινήσει ο υπολογιστής από το CD).

ΒΗΜΑΤΑ:

1. Αφού ανοίξει πλήρως το σύστημά σας, πατήστε το Install LiveCD. Θα σας ζητηθεί κωδικός διαχειριστή. Στην περίπτωσή μας είναι ο root.
Μετά τον κωδικό θα σας ανοίξει η παρακάτω οθόνη:Πατήστε Next και περιμένετε.

2. Στο σημείο αυτό επιλέξτε Custom Disk Partitioning και πατήστε Next.3. Στο σημείο αυτό θα φτιάξετε τα διαμερίσματα. Ο τρόπος είναι ο ίδιος όπως και στην προηγούμενη έκδοση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: υποστηρίζεται το ext4 κανονικά.
Εδώ το εγκαθιστώ σε dual boot. Το 1ο διαμέρισμα δεν το πειράζω για να το χρησιμοποιήσω σε άλλο λειτουργικό.Το 2ο διαμέρισμα είναι το /. Πατώντας επάνω του και το κουμπί Mount point, του δίνω το /.Το επόμενο διαμέρισμα το έχω σαν /home. Με τον ίδιο τρόπο, πατάω επάνω του και με το κουμπί Mount point, του δίνω το /home.Το τελευταίο είναι το swap το οποίο έχω ορίσει σε 2GB μιας και έχω φυσική μνήμη 1GB.Όπως βλέπετε με ρωτάει ποια διαμερίσματα θέλω να διαμορφώσω.Και υπολογίζει διάφορα για την διαμόρφωση.

4. Περιμένουμε να τελειώσει η εγκατάσταση.

5. Αφού τελειώσει μας ρωτάει αν θέλουμε το GRUB ή LiLo και σε ποιό σημείο θέλουμε να το εγκαταστήσει αλλά και πόσα δευτερόλεπτα θα κρατήσει το GRUB.Σε περίπτωση που είχαμε και άλλο λειτουργικό σύστημα πχ windows θα μας το έβγαζε στην λίστα.Και θα πρέπει να επανεκκινήσετε.6. Θα πρέπει να φτιάξετε τον χρήστη.

Ακολουθεί η ρύθμιση Ελληνικών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.