Προσθήκη extension numbers

Ποιά η χρησιμότητά του;

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές VOIP, προγράμματα softphones (zoiper, SJ phone κλπ) ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που δέχεται ανάλογες ρυθμίσεις.
Ουσιαστικά με αυτό δημιουργείτε χρήστες που θα επικοινωνούν μεταξύ τους.

Διαδικασία.
1. Καταρχήν μετακινηθείτε στο PBX>Extensions. Επιλέξτε SIP Device και πατήστε Submit.2. Στη συνέχεια δώστε εναν αριθμό. Αυτός ο αριθμός θα είναι το username το οποίο κάποιος θα μπορεί να καλεί μέσω του κέντρου. Αν αφήσετε το βελάκι επάνω στο όνομα, θα εμφανίσει πληροφορίες για το τι πεδίο είναι.3. Θα πρέπει να βάλετε ενα username το οποίο θα φαίνεται σαν αναγνωριστικό κατά την κλήση σας.4. Δώστε εναν κωδικό και πατήστε Submit στο τέλος της σελίδας.5. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, πρέπει να το Apply configuration changes here.6. Τώρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ενα πρόγραμμα VOIP για την δοκιμή. Εγώ χρησιμοποίησα το Zoiper. Απλό αλλά κάνει την δουλειά που το θέλω.Αφού έβαλα τις ρυθμίσεις που δώσαμε παραπάνω, πατάμε ΟΚ.

7. Πατώντας το Register, θα φανεί ότι το πρόγραμμα έχει συνδεθεί με τον server και μπορεί να κάνει κλήσεις.8. Για να μπορούμε να επικοινωνούμε και εκτός εσωτερικού δικτύου, θα πρέπει να κάνουμε τις εξής διαδικασίες:

α. Να γραφτούμε στην υπηρεσία Dyndns. Αφού γραφτούμε, πρέπει να βάλουμε τις ρυθμίσεις στο ρουτεράκι μας.β. Να κάνουμε Port Forward στο ρουτεράκι μας. Οι πόρτες θα είναι:

5060-5070 UDP (sip protocol Σηματοδοσια)
16384-16482 UDP (rtp protocol Media για μεταδωση φωνης)
4569 TCP_UDP (IAX,IAX2 asterisk protocol)
Αφού γίνουν τα παραπάνω, θα μπορείτε να ελέξετε αν τα 2 extensions που έχετε προσθέσει, λειτουργούν (βρίσκονται on-line).Μπορείτε να δείτε και το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.