Εγκατάσταση openSUSE 11.3 (KDE)

Η εγκατάσταση του openSUSE 11.3 είναι απλή και τα πάει πολύ καλά με τα ελληνικά.

Τί θα χρειαστούμε:

Κατεβάστε το openSUSE 11.3 και κάψτε το σε ενα δισκάκι. Προτιμότερο είναι να κατεβάσετε το DVD. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα LiveCD με το KDE γραφικό περιβάλλον.

ΒΗΜΑΤΑ:

1. Ξεκινήστε τον υπολογιστή σας με το δισκάκι μέσα στο DVD. Θα σας εμφανιστεί η αρχική οθόνη.2. Στην οθόνη αυτή, πατώντας Enter μπορείτε να ξεκινήσετε το LiveCD.Όμως αν πατήσετε το F2 μπορείτε να αλλάξετε την γλώσσα στα ελληνικά (δείτε στην φωτό).Αφού αλλάξετε την γλώσσα, περιμένετε να ξεκινήσει το σύστημα (ή πατήστε Enter).3. Στο σημείο αυτό έχει ανοίξει ο υπολογιστής. Αυτό είναι το γραφικό περιβάλλον.Πατήστε το εικονιδιάκι Install για να εγκαταστήσετε το λειτουργικό.4. Η οθόνη που θα σας εμφανιστεί, θα μπορέσετε να αλλάξετε την γλώσσα, σε περίπτωση που δεν την είχατε αλλάξει στην αρχή.Σας πληροφορεί ότι δεν έχουν αλλάξει όλα στα Ελληνικά. Μπορείτε να πατήσετε Continue και να συνεχίσετε.5. Στην οθόνη αυτή σας ρωτάει την ζώνη ώρας.6. Στο βήμα αυτό είναι που θα ορίσετε τα διαμερίσματα. Το λειτουργικό προτείνει σωστά 3 διαμερίσματα. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος, ώστε αν χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά το λειτουργικό, τα αρχεία του /home να μην πειραχτούν.

Μπορείτε να δεχτείτε με Next και να ξεκινήσει η εγκατάσταση.Είτε μπορείτε να πατήσετε Edit partition setup και να εμφανιστεί η οθόνη που θα επεξεργαστείτε τα διαμερίσματα. Είναι εύκολη διαδικασία.Επιλέγοντας το διαμέρισμα που θέλετε να παραμετροποιήσετε, μπορείτε να πατήσετε το Resize για να αλλάξετε το μέγεθος του διαμερίσματος.Ενώ πατώντας το Edit, μπορείτε να αλλάξετε το σύστημα αρχείων (ext4)και το σημείο προσάρτησης (mount point).7. Στο επόμενο βήμα θα ορίσετε Username και Password για χρήστη και administrator.

Μάλιστα αν ο κωδικός σας δεν είναι μεγάλος, σας προειδοποιεί.8. Στο βήμα αυτό, μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το σύστημα που θα εγκαταστήσετε.Πατήστε Install και θα σας ρωτήσει αν είστε σίγουροι. Πατήστε ξανά Install και ξεκινάει η εγκατάσταση.9. Στο σημείο αυτό φτιάχνει τα διαμερίσματα όπως τα ορίσαμε στο βήμα 6.10. Στο σημείο αυτό προσθέτει τους δίσκουςκαι αντιγράφει τον εικονικό δίσκο στον σκληρό δίσκο.11. Στο σημείο αυτό περιμένουμε διότι κάνει την εγκατάσταση.12. Όταν τελειώσει, θα μας πεί να κάνουμε επανεκκίνηση με το cd εκτός του υπολογιστή μας.

13. Όταν ξανανοίξει, θα κάνει κάποιες εγκαταστάσεις υλικού (adsl, modedms, εκτυπωτές κλπ). Όταν ανοίξει, είναι έτοιμο προς χρήση.

14. Τελείωσε η εγκατάσταση και ανοίγει το σύστημά μας.

15. Θα πρέπει να κάνετε ενημερώσεις. Θα εμφανιστεί εικονιδικάκι στο task bar δίπλα στο ρολογάκι.Πατήστε Εγκατάσταση.16. Δώστε τον κωδικό σας.17. Θα σας δείξει τις διαθέσιμες ενημερώσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα εγκαταστήσει γραμματοσειρές της Microsoft.18. Και το σύστημά σας είναι έτοιμο προς χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.