Χρήση του LiveCD KDE ubuntu (kubuntu)

Πιθανό να έχετε κατεβάσει και κάψει σε cd, το ISO από την διεύθυνση http://www.kubuntu.org/getkubuntu για να το δοκιμάσετε ή σας έδωσε ένας φίλος σας ένα δισκάκι και σας είπε ότι εδώ είναι το λειτουργικό σύστημα kubuntu και μπορείς να το δοκιμάσεις χωρίς να κάνεις αλλαγές στο σύστημά σου. Όμως πως θα το κάνετε αυτό χωρίς να ξέρετε; Ψάχνοντας στο Google θα βρείτε πολλούς οδηγούς εγκατάστασης του kubuntu.

Εδώ λοιπόν θα δούμε αυτή τη διαδικασία. Πώς να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να δοκιμάσετε το λειτουργικό και αν σας αρέσει να προχωρήσετε στην εγκατάσταση.



1. Αφού τοποθετήσετε το δισκάκι στον υπολογιστή σας και εκκινήστε τον. Συνήθως πατώντας το F10 ή F12 σας δίνει την δυνατότητα να ξεκινήσει ο υπολογιστής από το CD. Αν δεν γίνεται, τότε πρέπει να ρυθμίσετε το BIOS να εκκινεί από το CD/DVD. Αφού το κάνετε, θα δείτε την αρχική οθόνη:







2. Πατήστε το F2 για να αλλάξετε την γλώσσα στα Ελληνικά.







3. Άλλαξε η γλώσσα σε Ελληνικά.







Η αλλαγή της γλώσσας στο σημείο αυτό δεν θα ανοίξει το σύστημα στα Ελληνικά. Θα έχει μόνο ορισμένα κομμάτια Ελληνικά, θα χρησιμοποιήσει το Ελληνικό πληκτρολόγιο κλπ.



4. Πατήστε το πλήκτρο Enter του πληκτρολογίου σας και περιμένετε μέχρι να ανοίξει πλήρως το σύστημα.







5. Έχετε φτάσει στο σημείο που έχει ανοίξει το σύστημα και ζητάει τι θέλουμε να κάνουμε. Δοκιμή ή εγκατάσταση. Επιλέγουμε δοκιμή:







6. Και περιμένουμε μέχρι να ανοίξει πλήρως το σύστημά μας.







7. Και έχει ανοίξει πλήρως το σύστημά μας.







Πάμε να δούμε λοιπόν μερικά προγράμματα που κοιτούν οι περισσότεροι. Πατήστε στο Κ κάτω αριστερά για να ανοίξει το μενού.







Αυτά που μπορούμε να δούμε είναι:



1. Το rekonq το οποίο είναι ο web browser που μπορούμε να περιηγηθούμε στο Internet.



2. Dolphin File Manager να δούμε τυχόν αρχεία (δίσκους, USB κλπ) που έχουμε βάλει στο σύστημα.



3. Στο Applications έχει κατηγοριοποιημένα τα προγράμματα. Μπορείτε να βρείτε πχ το Office όπου θα έχει τον επεξεργαστή κειμένου κλπ.



4. Όταν θέλετε να κλείσετε τον υπολογιστή, πατάτε το Leave και μετά Turn Off.



Και περιμένετε να δείτε τις παρακάτω οθόνες:











Εδώ αφαιρείτε τον δίσκο από τον υπολογιστή σας και πατάτε το Enter για να κλείσει το ρεύμα του υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.