Χρήση προσαρμοσμένου domain στο Blogger

Πρόσφατα έψαχνα πως θα βάλω το δικό μου domain (πχ www.mydomain.gr) στο blogger. Μέχρι στιγμής χρησιμοποιούσα είτε το forward, είτε το html αρχείο που στέλνει αυτόματα στο blogspot.

Ψάχνοντας λοιπόν, βρήκα αυτό που λέγεται:

How do I use a custom domain name for my blog?


Εντάξει, για εσάς που χρησιμοποιείτε καθημερινά και είναι η δουλειά σας αυτή, θα μου πείτε, σιγά το πράγμα. Τώρα το ανακάλυψες; Να ξέρετε ότι ΝΑΙ, τώρα είχα τον χρόνο να το ψάξω, μιας και δεν είναι η δουλειά μου αυτή...

Να λοιπόν τι έκανα:

1. Από πλευράς ziz.gr:

Πήγα στο cPanel και συγκεκριμένα στο Advanced DNS Zone Editor. Εκεί βρήκα την καταχώρηση που λέει www και άλλαξα τον τύπο σε CNAME και την καταχώρηση σε ghs.google.com. Στη συνέχεια πρόσθεσα την καταχώρηση με όνομα AORPZ6GTCGKY, τύπο CNAME και προορισμό (μία γραμμή) gv-Z2NPPAQUTPUPGGZFHMBW4IFAMBZZR3LDVEVGY4KIVIE5TIT4RQSQ.domainverify.googlehosted.com

Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε 2 τινά.
Είτε να προσθέσετε 4 καταχωρήσεις με όνομα mydomain.gr και τύπο Α με τις εξής IP:
216.239.32.21
216.239.34.21
216.239.36.21
216.239.38.21


Είτε να πάτε στο forward και να στέλνετε την mydomain.gr στην www.mydomain.gr σε περίπτωση που δεν κάνετε αυτό που αναφέρεται από πλευράς blogger.

2. Από πλευράς blogger.

Βρείτε στις Ρυθμίσεις στο σημείο που λέει Δημοσίευση και βρείτε την Διεύθυνση ιστολογίου. Γυρίστε το στις σύνθετες ρυθμίσεις και μετά το http δώστε την διεύθυνσή σας αλλά και ενεργοποιείστε το ανακατεύθυνση από το mydomain.gr στο www.mydomain.gr.

Αποθηκεύστε και είστε έτοιμοι. Ίσως να χρειαστεί αναμονή για ενημέρωση των servers. Σε περίπτωση που δεν εμφανίσει το αποτέλεσμα που θέλετε, επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη του registar σας για βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.