Πρώτες ρυθμίσεις στο Enlightenment


Εγκαταστήσαμε το Enlightenment σύμφωνα με τον οδηγό του Portal. Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις;

1. Προσθήκη πλαισίου ειδοποιήσεων:
Το πλαίσιο αυτό είναι το πλαίσιο που θα εμφανίζεται το εικονίδιο δικτύου, το dropbox, το skype ή το pidgin που εκτελείτε. Καταρχήν ανοίξτε το e->Ρυθμίσεις->Αρθρώματα (ή πατήστε alt+esc και θα σας εμφανιστεί το παράθυρο everything. Εκεί πληκτρολογήστε modules και ανοίξτε το).
Ενεργοποιήστε το Ενδείξεις συστήματος που θα βρείτε στα Βοηθήματα. Τώρα ανοίξτε τα ράφια (e->Ρυθμίσεις->Ράφια) και πατήστε στο κουμπί Περιεχόμενα. Εκεί προσθέστε το συστατικό το Πλαίσιο συστήματος (και τα δυο φαίνονται στην εικόνα).

Επόμενη κίνηση είναι να προσθέσετε τις εφαρμογές που θέλετε να εκκινούν αυτόματα κατά την εκκίνηση. Πάμε e->Ρυθμίσεις->Πίνακας Ρυθμίσεων επιλέγουμε Εφαρμογές->Εφαρμογές κατά την εκκίνηση και εκεί βρίσκουμε το Δίκτυο. Εγώ χρησιμοποιώ το nm-applet του Gnome. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλες εφαρμογές (πχ dropbox) από την καρτέλα εφαρμογές. Κάντε μια αποσύνδεση για να εμφανιστούν.


2. Αυτόματο mount:
Επειδή δεν γίνεται αυτόματη προσάρτηση, πρέπει να κάνετε μερικές αλλαγές. Πάμε e->Ρυθμίσεις->Πίνακας Ρυθμίσεων και επιλέγουμε στην καρτέλα Αρχεία το Διαχειριστής αρχείων. Εκεί επιλέγουμε Προσάρτηση τόμων κατά τη σύνδεση και Άνοιγμα διαχειριστή αρχείων κατά την προσάρτηση.


3. Προσαρμογή διαχειριστή αρχείων:
Οι περισσότεροι είμαστε συνηθισμένοι στον διαχειριστή αρχείων Nautilus ή Dolphin. Καλό θα είναι να αλλάξουμε λίγο τον διαχειριστή αρχείων στα μέτρα μας. Πάμε e->Ρυθμίσεις->Πίνακας Ρυθμίσεων και επιλέγουμε στην καρτέλα Αρχεία και επιλέγουμε την καρτέλα Ρυθμίσεις προβολής όπου πρέπει να τα έχουμε επιλεγμένα όλα. Αν θέλουμε να μην φαίνονται τα 3 εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας, απλά απενεργοποιούμε το Εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας.

4. Λήψη θεμάτων:
Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορείτε να βρείτε είτε στο exchange είτε στο stuff. Υπάρχουν σχετικά με το openSUSE στο openSUSE Connect. Τα θέματα μπορείτε να τα αλλάξετε από το e->Ρυθμίσεις->Πίνακας Ρυθμίσεων και επιλέξτε από την καρτέλα Εμφάνιση τα Θέματα όπου μπορείτε να εισάγετε το edj αρχείο.
Όσον αφορά την Splash screen, μπορείτε να την αλλάξετε από το e->Ρυθμίσεις->Πίνακας Ρυθμίσεων και επιλέξτε Εκκίνηση. Επιλέγοντας Εξατομίκευση, θα μπορέσετε να επιλέξετε μια οθόνη από τα θέματα που έχετε εγκατεστημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.