Εγκατάσταση GNOME 3.8 στην openSUSE 12.3

GNOME 3.8 σε openSUSE 12.3


Το GNOME 3.8 κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου 2013 και η ομάδα του GNOME στο openSUSE δούλεψε σκληρά για να το ενσωματώσει στην έκδοση 12.3 που κυκλοφόρησε στις 13 Μαρτίου 2013.

Πως να το εγκαταστήσετε;
Καταρχήν, κάντε μια πλήρη ενημέρωση του συστήματος (zypper up). Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε fallback session, θυμηθείτε να την απενεργοποιήσετε.

Μετά προσθέστε το αποθετήριο και αναβαθμίστε από αυτό:
zypper ar -f obs://GNOME:STABLE:3.8/openSUSE_12.3 GS38
zypper dup --from GS38


Θα υπάρξουν ερωτήσεις της μορφής "Είστε σίγουροι;" αλλά το zypper θα τα κάνει όλα για εσάς. Στην επόμενη είσοδο στο σύστημά σας, θα έχετε το GNOME 3.8.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για μη αγγλικές εγκαταστάσεις, μπορεί να υπάρξουν κάποια θέματα με την τοπική γλώσσα. Εάν υπάρξει πρόβλημα, προτείνεται να εγκαταστήστε το gnome-shell-lang. Πιθανό αν κάνετε το κόλπο που ανέφερα σε παλιότερες δημοσιεύσεις μου (το γυρνάτε στα Αγγλικά και μετά πάλι στα Ελληνικά), να σας λύσει το πρόβλημα.

Αν και έχουν γίνει πολλές δοκιμές από πολλούς, εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα, ενημερώστε την ομάδα openSUSE GNOME. Οι καλύτεροι τρόποι για να το κάνετε είναι:

- στο IRC: #openSUSE-gnome @ irc.freenode.net
- με mail: openSUSE-gnome @ opensuse.org
- Για πράγματα που δεν μπορούν να λυθούν με μερικά mails, αναφέρετε το σφάλμα στην https://bugzilla.novell.com. Αναφέρετε ότι έχετε το αποθετήριο GNOME:STABLE:3.8.

Εάν είστε λιγότερο γενναίοι, μπορείτε να κατεβάσετε κάποιο ISO από εδώ.

Χρήστες INTEL Graphic Chip
Υπάρχει ένα σφάλμα στο κάπου στο X-stack, που εκθέτει το GNOME 3.8. Εάν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα κατά την εκκίνηση, δοκιμάστε να προσθέσετε την γραμμή στις παραμέτρους του πυρήνα σας (/boot/grub2/grub.cfg):
i915.i915_enable_rc6=0


Σε περίπτωση που δεν απενεργοποιήσατε την συνεδρία fallback, κάθε φορά θα σας εμφανίζει μια οθόνη “Oops, something gone wrong. Logout”. Τότε πατήστε τα πλήκτρα Ctrl+Alt+F1 και εισέλθετε στο σύστημα κανονικά. Μετά δώστε την εντολή (μια γραμμή):
dbus-launch gsettings set org.gnome.desktop.session session-name gnome


Όπως πιθανό να γνωρίζετε, στο Gnome 3.8 έχει μπει το classic mode. Δεν είναι το παλιό Gnome 2 αλλά έχουν προσαρμοστεί στο gnome-shell κάποια extensions. Με την εγκατάσταση του Gnome 3.8 δεν θα έχετε το classic mode, πρέπει να το εγκαταστήσετε με την παρακάτω εντολή και στη συνέχει να ενεργοποιήσετε τα extension με το gnome-tweak-tool.

zypper in gnome-shell-classic


GNOME 3.8 classic Applications


GNOME 3.8 classic places


GNOME 3.8 user menu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.