Αποθηκεύστε τα δεδομένα σας στο σύννεφο ώστε να έχετε πρόσβαση από παντού!!!

Έχω αναφερθεί πολλές φορές στο owncloud ως μια από τις καλύτερες λύσεις-πακέτο, αποθήκευσης δεδομένων στο δίκτυο, ώστε να έχετε πρόσβαση από παντού. Πολλά τα οφέλη αλλά ένα μειονέκτημα. Αν είμαι τελικός χρήστης που δεν έχω δικό μου χώρο - server και δεν ξέρω (ή βαριέμαι) να στήσω το owncloud, ποια είναι η καλύτερη λύση; Θα δούμε μερικές διαθέσιμες λύσεις. ΜΗΝ φωνάζετε σχετικά με πόση ασφάλεια έχει η κάθε λύση. Από τη στιγμή που φιλοξενεί τα αρχεία σας μια εταιρία, σίγουρα δεν γνωρίζετε την τύχη των αρχείων, οπότε μην παραπονιέστε ΓΙΑΤΙ υπάρχουν. Οπότε μην αποθηκεύετε εκεί απόρρητα έγγραφα. Ποια υπηρεσία είναι καλύτερη, πιο ασφαλή κλπ μην το ψάχνετε. Δείτε τι χρειάζεστε και επιλέξτε μια υπηρεσία. Προσωπικά έχω 2-3 αλλά χρησιμοποιώ μόνο 1 από αυτές. Οπότε οι άλλες που έχω, δεν μου χρησιμεύουν.


Καταρχήν, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ownCloud οπωσδήποτε, μπορείτε να βρείτε μια λίστα providers που παρέχουν και δωρεάν χώρο. Προσωπικά είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν κάποια δωρεάν υπηρεσία αλλά την κλείσανε για να προωθήσουν την επί πληρωμή υπηρεσία τους.


Dropbox: Είναι η πιο γνωστή υπηρεσία που υπάρχει. Με την εγγραφή σας, δίνει 2GB χώρο αποθήκευσης. Εγκαθιστάτε το πρόγραμμα που σας δείχνει εάν έχουν συγχρονίσει τα δεδομένα του δίσκου σας με τον χώρο σας στο δίκτυο. Επίσης σας δίνει την δυνατότητα να αυξήσετε τον χώρο σας δωρεάν, εάν συστήσετε το Dropbox σε φίλους σας και αποκτήσουν λογαριασμό. Για τους χρήστες κινητών SAMSUNG, μπορείτε να εγγραφείτε και να έχετε 50GB αποθηκευτικό χώρο. Δείτε ένα βίντεο πως γίνεται.


Ubuntu One: Με την εγγραφή σας έχετε 5GB. Και εδώ υπάρχει δυνατότητα να αυξήσετε τον χώρο σας με συστάσεις. Επίσης με αγορά τραγουδιού σας δίνεται extra αποθηκευτικός χώρος. Οι διανομές που στηρίζονται στο Ubuntu, έχουν ενσωματωμένο το πρόγραμμα που σας δείχνει εάν έχουν συγχρονίσει τα δεδομένα. Τελευταία έχει φτιαχτεί και για άλλες διανομές.


Yandex: Οι φίλοι μας οι Ρώσοι, μας δίνουν χώρο 10GB με το καλημέρα. Και εδώ επίσης υπάρχει η δυνατότητα να αυξήσετε τον χώρο με συστάσεις. Μας δίνουν πρόγραμμα που εκκινεί και συγχρονίζει τον φάκελο Yandex με το δίκτυο. Δυστυχώς δεν εμφανίζει κάτι στην μπάρα ώστε να γνωρίζετε πότε τελείωσε ο συγχρονισμός.

MEGA cloud: Με την εγγραφή σας, δίνει 50GB. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και όμορφα χρώματα. Από την χρήση που έχω κάνει, νομίζω ότι είναι ότι πιο γρήγορο έχω δει. Πρόγραμμα client έχει μόνο για windows και κινητά. Υπάρχει πρόσθετο και για Firefox και για Chrome .

ADrive: Κατά την εγγραφή σας αποκτάτε 50GB. Είναι λίγο παλιομοδίτικο στην εμφάνιση αλλά δουλεύει μια χαρά. Δεν υπάρχει πρόγραμμα για Linux παρά μόνο για κινητά και windows.

Skydrive: Η λύση της Microsoft. Στην ιστοσελίδα λέει ότι έχετε χώρο 7GB. Προσωπικά έχω ελεύθερο χώρο 19GB και έχω ανεβάσει ήδη πολλά αρχεία. Έχω δει στο παρελθόν ότι ο χώρος που δίνει είναι 25GB αλλού είδα 19GB. Επειδή είναι μαζί με το e-mail που δίνει η Microsoft (Outlook), πιθανό να έχετε τον χώρο από κοινού. Εάν χρησιμοποιείτε windows 8.1, δεν χρειάζεται να έχετε εγκατεστημένο πρόγραμμα. Έχω βρει αυτόν τον οδηγό εγκατάστασης του Skydrive σε Ubuntu. Δεν ξέρω εάν δουλεύει.

Google Drive: Όσοι έχετε gmail, έχετε και google drive. Σας δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύσετε 15GB δεδομένα, μαζί με τα e-mail που έχετε στο gmail. Το συν του χώρου αυτού είναι ότι έχει και office (Google Docs). Και εδώ δεν υπάρχει κάτι ολοκληρωμένο για linux. Οι περισσότερες λύσεις που έχω βρει στο νετ, δεν δουλεύουν.

Box: Με την εγγραφή έχετε 10GB. Κατά καιρούς ίσως υπάρξουν προσφορές για περισσότερο χώρο. Απλά έχετε το νου σας. Έχει πολλά πρόσθετα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Και αυτό δεν έχει προγραμματάκι συγχρονισμού φακέλου για Linux. Δουλεύει πολύ καλά με τα έγγραφα.

Amazon Cloud Drive: 5GB χώρου θα έχετε με την εγγραφή σας. Είναι η λύση της Amazon στην αποθήκευση αρχείων στο νέφος!!!

Pogoplug: Έχετε 5GB στην εγγραφή σας. Η διαφορετικότητα είναι ότι μπορείτε να έχετε δίσκο στο σπίτι σας και να είναι συνδεδεμένος με την υπηρεσία Pogoplug. Δείτε τις συσκευές εδώ.

Grooveshark: Με την υπηρεσία αυτή δεν αποθηκεύετε αρχεία. Δεν σας περιορίζει με χώρο. Σας επιτρέπει να ψάξετε τραγούδια που υπάρχουν μέσα στην βιβλιοθήκη τους και να τα ακούσετε. Μπορείτε να φτιάξετε λίστα αναπαραγωγής και να την ακούσετε αργότερα. Οπότε αντί να αποθηκεύσετε mp3, μπορείτε να τα ακούτε online.

Google Music: Σε περίπτωση που έχετε αρχεία mp3, μπορείτε να ανεβάσετε 20.000 τίτλους με πρόγραμμα google music που εγκαθιστάτε στον υπολογιστή σας. Δεν τους νοιάζει εάν έχετε αγοράσει τον δίσκο. Μπορείτε να ακούτε τα τραγούδια όταν είστε συνδεδεμένοι στο Internet. Εγκαταστήστε το και στο Android σας, και είστε ΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.