Χρήσιμα πρόσθετα του Firefox [24 Μαΐου 2015]


Ο Firefox είναι ο default browser στις περισσότερες διανομές. Προσωπικά τον χρησιμοποιώ συνεχώς από το 2006 περίπου που άρχισα να χρησιμοποιώ μόνιμα λειτουργικό σύστημα Linux. Πριν από αυτό, χρησιμοποιούσα τον πρόγονο Netscape Communicator/Navigator, ενώ σε κάθε υπολογιστή που χρησιμοποιούσα, είχα πάντα ως προεπιλεγμένο browser το Firefox. Έτσι συνήθισα να χρησιμοποιώ ορισμένα πρόσθετα, έτσι ώστε να κάνω τον browser πιο χρήσιμο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες μου.

Παρακάτω θα δούμε ορισμένα πρόσθετα που χρησιμοποιώ. Πιθανό αυτή η λίστα να ανανεώνεται συχνά.

1. Adblock Plus: Πιθανό να είναι το πιο δημοφιλές πρόσθετο. Με αυτό, κόβονται οι διαφημίσεις της κάθε ιστοσελίδας που επισκέπτεστε. Σε παλιότερες εκδόσεις, έκοβε τα αναδυόμενα παράθυρα (διαφημίσεων) αλλά τώρα, έχω την εντύπωση, ότι έχει ενσωματωθεί στον Firefox.


2. Xmarks Sync: Με το πρόσθετο αυτό, μπορείτε να κρατήσετε τα bookmark σας σε ένα κεντρικό server και να έχετε πρόσβαση σε αυτά σε άλλο υπολογιστή (με το ίδιο πρόσθετο). Επίσης σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε format στον υπολογιστή, δεν χάνετε τα bookmark σας. Βέβαια, αυτό μπορεί να το κάνει και το sync του browser. Βέβαια αυτό το πρόσθετο ίσως να μην σας χρειαστεί, εάν είστε νέοι χρήστες του browser. Δημιουργείτε λογαριασμό όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τα bookmarks σας και γενικά τις προτιμήσεις του Firefox που χρησιμοποιείτε ώστε να συγρχονίζει με όλους τους υπολογιστές που χρησιμοποιείτε.


3. Flash Video Downloader: Πολλοί με ρωτάνε, πως θα κατεβάσω ένα τραγούδι-βίντεο από το youtube; Η λύση είναι απλή. Βάλτε ετούτο το πρόσθετο και μπορείτε να κατεβάσετε το τραγούδι που θέλετε και να το μετατρέψετε στο format που θέλετε. Εναλλακτικές λύσεις είναι το FlashGot και το Video DownloadHelper.


4.1 Bookmark Duplicate Cleaner: Επειδή με τα bookmarks γίνεται ένας μεγάλος χαμός, αυτό βρίσκει εάν έχετε διπλά bookmarks και περιμένει να σβήσετε αυτό που δεν χρειάζεστε.

4.2 Bookmarks Checker - check for bad links: Μαζί με το προηγούμενο πρόσθετο, χρήσιμο είναι να αναζητήσετε εάν από αυτά που έχετε αποηθκεύσει, υπάρχουν ακόμα ή έχουν διαγραφεί από τον server τους.


5. Feedly - Beyond Google Reader ή Feedly Notifier: Από την στιγμή που δεν υπάρχει πλέον το Google Reader, την θέση του έχει πάρει το Feedly.com. Μπορείτε να εισάγετε τα RSS και να τα βλέπετε με μια ματιά.

6. Buffer: Για εμάς που ασχολούμαστε με τα social media, η εφαρμογή Buffer μας έχει βοηθήσει να διαχειριζόμαστε τα social media με ευκολία. Οπότε η ύπαρξη στον Firefox είναι μια μεγάλη ευκολία.

7. Wappalyzer: Το πρόσθετο αυτό δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους χρήστες. Δείχνει επάνω στην μπάρα διευθύνσεως, τι υπηρεσίες εκτελεί ο server που βρίσκεται η ιστοσελίδα. Εξυπηρετεί περισσότερο άτομα που κατασκευάζουν ιστοσελίδες είτε επαγγελματικά, είτε ως χόμπι.


8. anonymoX: Εύκολη ανώνυμη πρόσβαση σε ιστοσελίδες που απαγορεύεται η πρόσβαση σε εσάς, λόγω διεύθυνσης IP-χώρας ή για κάποιον άλλο λόγο.


9. DownThemAll!: Το πρόσθετο αυτό είναι πολύ βοηθητικό στις λήψεις. Εάν έχετε να κατεβάσετε ένα ISO, μπορείτε να το βάλετε να κατέβει με το DownThemAll. Να διακόψετε και να συνεχίσετε από εκεί που διακόψατε. Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε πχ όλες τις φωτογραφίες της ιστοσελίδας, με ένα κλικ. Είναι πολύ εύχρηστο.


10. ChatZilla: Ένα πολύ καθαρό IRC σε περίπτωση που δεν έχετε άλλο πρόγραμμα. Δεν θα χρειαστείτε άλλο πρόγραμμα. Με το πρόσθετο αυτό είστε καλυμμένοι.


11. Open IT Online: Με το πρόσθετο αυτό, μπορείτε να ανοίξετε έγγραφα online, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσετε το έγγραφο και να χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόγραμμα. Υποστηρίζει Google Docs, Zoho, View Docs Online, Vuzit και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.