Ενσωμάτωση του box.com στο nautilus

Έχω αναφερθεί στο παρελθόν στις λύσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος ώστε να έχει τα δεδομένα του στο σύννεφο. Θεωρώ ότι η καλύτερη λύση είναι το ownCloud.

Εδώ θα δούμε πως μπορούμε να ενσωματώσουμε το box.com στο nautilus. Η λύση του box.com παλιότερα είχε προσφορές που παρείχε 50GB χώρο. Δυστυχώς δεν έχει client για Linux. Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λοιπόν το box.com στο Linux και ειδικότερα με το nautilus (σίγουρα θα δουλεύει και στο Dolphin αλλά δεν υπάρχει υπολογιστής να το δικομάσω).

Ανοίξτε τον nautilus και επιλέξτε Connect to Server:


Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, προσθέστε τον server:

davs://dav.box.com/dav

Θα σας ζητήσει τα στοιχεία σας. Θα εισάγετε το email και το συνθηματικό που χρησιμοποιείτε για να εισέλθετε. Εάν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε να μην ερωτάστε κάθε φορά για να εισάγετε τα στοιχεία σας.

Αφού ανοίξει, μπορείτε αρχικά να κάνετε Bookmark το box.com (πατήστε Control+D). Κάθε φορά που θα θέλετε να συνδεθείτε, θα κάνετε κλικ επάνω του στο αριστερό πλαίσιο του nautilus.


Εγώ ανέβασα ένα μικρό αρχείο φωτογραφία. Έκανε αρκετή ώρα να το ανεβάσει (σε σχέση με αυτά που έχω συνηθήσει). Οπότε να είστε υπομονετικοί.
Όπως βλέπετε, έχει δημιουργηθεί ένας φάκελος με το όνομα dav. Εκεί μέσα αποθηκεύετε όλα τα αρχεία που ανεβάζετε, ώστε να τα βλέπετε και στον browser σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.