Μην πυροβολείτε το GNOME!!! Αλλάξτε το με τα extensions...

Θεώρησα καλό να βάλω έναν πιο παιχνιδιάρικο τίτλο από το ξερό "Μερικά extensions για GNOME".
Θα σας παρουσιάσω μερικά που χρησιμοποιώ εγώ, άλλα μου λύνουν τα χέρια, άλλα μου ομορφαίνουν το GNOME.

Καταρχήν, μπορείτε να βρείτε όλα τα extensions αλλά και πολύ περισσότερα στην διεύθυνση https://extensions.gnome.org/. Έχετε υπόψιν ότι μπορεί η έκδοση GNOME που έχετε να διαφέρει από αυτήν που είναι διαθέσιμο το extension και έτσι να μην μπορείτε να το ενεργοποιήσετε.

Πάμε λοιπόν:

1. Dash to Dock. Την μπάρα dash την εμφανίζει όταν έχετε σε πρώτο πλάνο το παράθυρο που δουλεύετε και μετακινήσετε το mouse στην άκρη. Επίσης όταν δεν έχετε ανοικτό κάποιο παράθυρο, εμφανίζει την μπάρα (σαν το Unity). Μπορείτε να την ρυθμίσετε βέβαια όπως θέλετε (μέγεθος κλπ). Τελευταία προστέθηκε να μετακινήσετε την μπάρα κάτω, δεξιά ή ακόμα και επάνω.

2. Drop Down Terminal. Η χρήση του τερματικού είναι συχνή. Στο GNOME μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το extension. Ως προεπιλογή είναι του κουμπί επάνω από το tab (το ~). Μπορείτε να το αλλάξετε σε F12. Θα κατεβαίνει λοιπόν ένα παράθυρο και χρησιμοποιείτε το terminal.

3. TopIcons. Τοποθετεί τα εικονίδια (προγράμματα) από την μπάρα ειδοποιήσεων στην επάνω μπάρα. Με αυτό τον τρόπο είναι ορατά συνέχεια. Με την έλευση του GNOME 3.16, οι ειδοποιήσεις έχουν μεταφερθεί. Μερικά προγράμματα όμως όταν εκτελούνται βρίσκονται κάτω αριστερά. Όταν μετακινήσετε το ποντίκι σας εκεί, θα εμφανιστεί ένα βελάκι προς τα δεξιά.

4. Application Menu: Τοποθετεί τις εφαρμογές αντί για το Δραστηριότητες. Υπάρχει και το αντίστοιχο με του Cinnamon menu που λέγεται Gno-Menu. Χρησιμοποιείστε όποιο σας βολέψει.
Επίσης αντί για τα πάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TaskBar. Τοποθετεί μια μπάρα δίπλα στις δραστηριότητες όπου μπορείτε να βάλετε εφαρμογές από το dash (favourites), εφαρμογές που εκτελούνται, εικονίδιο που εμφανίζει την επιφάνεια εργασίας κλπ.

5. Web Search Dialog. Με χρήση πλήκτρων, εμφανίζεται μια μπάρα που αναζητάτε ότι επιθυμείτε στο google αλλά και σε άλλες μηχανές. Για χρήση του, πατήστε Control+Space αι για να δείτε τις διαθέσιμες μηχανές αναζήτησης πατήστε TAB.

6. Remove Dropdown Arrows: στα εικονίδια επάνω δεξιά, εμφανίζονται βελάκια που δείχνουν ότι υπάρχουν επιλογές (πχ αλλαγή γλώσσας). Εάν σας χαλάνε οπτικά, μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε.

7. Gradient Top Bar: μαζί με το παραπάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το πρόσθετο αυτό, αφαιρώντας το χρώμα της επάνω μπάρας. Θα χρησιμοποιηθεί το φόντο σας.

8. Trash: όταν διαγράφετε ένα αρχείο, αυτό πάει στον κάδο ανακύκλωσης. Όταν υπάρχουν αρχεία προς άδειασμα από τον κάδο, εμφανίζεται επάνω δεξιά, ένας κάδος ανακύκλωσης που σας ενημερώνει ότι έχετε αρχεία προς διαγραφή. Είναι αρκετά χρήσιμο.

9. EasyScreenCast: το GNOME μπορεί να εγγράψει το desktop σας σε ένα βίντεο με την χρήση των πλήκτρων ALT+CONTRL+SHIFT+R. Με το πρόσθετο αυτό μπορείτε να έχετε περισσότερες ρυθμίσεις σχετικά με την λειτουργία αυτή του GNOME.

10. Activities Configurator: με αυτό το πρόσθετο, μπορείτε να αλλάξετε την λέξη Δραστηριότητες επάνω αριστερά με αυτήν της αρεσκείας σας ή ακόμα και με εικονίδιο (πχ της διανομής σας). Επίσης μπορείτε να κάνετε διαφανή την μπάρα (όπως το παραπάνω πρόσθετο που κάνει μόνο αυτό).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.