Κυκλοφόρησε η έκδοση ownCloud 8


Η κανούργια έκδοση είναι διαθέσιμη προς χρήση. Τι νέο θα δούμε; Έχει βελτιωμένο διαμοιρασμό και συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών-εγκαταστάσεών σας, γρηγορότερο τρόπο να βρίσκετε τα αρχεία σας με σήμανση ως αγαπημένα και βελτιωμένη αναζήτηση.


Διαμοιρασμός μεταξύ διαφορετικών διακομιστών

Σε προηγούμενες εκδόσεις του ownCloud, οι χρήστες ownCloud που ήταν εγκατεστημένο σε διαφορετικούς διακομιστές, μπορούσαν να συνεργαστούν στέλνοντας τον σύνδεσμο προς το αρχείο. Οι σύνδεσμοι αυτοί έδιναν στον παραλήπτη την επιλογή να αποθηκεύει μόνιμα το δημόσιο σύνδεσμο στο δικό του ownCloud, γνωστό ως διαμοιρασμός διακομιστή προς διακομιστή. Στο ownCloud 8, η διαδικασία του να δημιουργήσετε κοινόχρηστους φακέλους διακομιστή προς διακομιστή είναι τώρα τόσο εύκολη σαν να διαμοιράζεστε ένα αρχείο με έναν άλλο χρήστη του ownCloud στον ίδιο διακομιστή. Αντί να πρέπει να στείλετε ένα κοινόχρηστο σύνδεσμο, μπορείτε απευθείας να απευθυνθείτε στους χρήστες άλλων διακομιστών μέσω του παραθύρου διαμοιρασμού, και αυτοί θα ειδοποιηθούν ότι ένα αρχείο διαμοιράστηκε μαζί τους, έχοντας τη δυνατότητα να το αποδεχθούν ή να το αρνηθούν.



Αποκτήστε τα δεδομένα που αναζητάτε

Με δέκα χιλιάδες αρχεία ή περισσότερα που βρέθηκαν στο λογαριασμό ενός τυπικού χρήστη, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αναγνωριστούν τα αρχεία σε μία τυπική προβολή. Με τη σήμανση αρχείων και φακέλων ως αγαπημένων, οι χρήστες μπορούν τώρα να ορίζουν ένα εικονίδιο αγαπημένου σε σημαντικά αρχεία και φακέλους μέσα στον διακομιστή ώστε να τα εντοπίζουν γρήγορα, και να έχουν πρόσβαση και να επεξεργάζονται σημαντικό περιεχόμενο. Πιο σημαντικό, τα αγαπημένα του διακομιστή ορίζουν μία βάση για επιπλέον μεταδεδομένα αρχείων και φακέλων σε μελλοντικές εκδόσεις του ownCloud.

Επίσης, έχει αναμορφωθεί η διεπαφή αναζήτησης, παρέχοντας μία πιο εύκολη και πιο απλή εμπειρία χρήσης, συμπεριλαμβανομένων βελτιωμένων αναφορών αναζήτησης, επιπλέον παραμέτρους αναζήτησης και γενικά βελτιώσεις ευχρηστίας ώστε να είναι πιο εύκολο για τους χρήστες να βρίσκουν γρήγορα τα αρχεία που χρειάζονται.


Διαχείριση διακομιστή

Καθώς το οικοσύστημα του ownCloud μεγαλώνει, όλο και περισσότερες εφαρμογές είναι διαθέσιμες για να προστεθούν στον δικομιστή. Με τον καιρό αυτό μπορεί να αποβεί δύσκολο στην διαχείρηση του δικομιστή.

Για να βελτιωθεί η διαχείριση των ρυθμίσεων, οι σελίδες της διαχείρισης του συστήματος και των ρυθμίσεων του ownCloud τώρα έχουν μία πλευρική μπάρα για γρηγορότερη πρόσβαση στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Η οθόνη διαχείρισης της εφαρμογής έχει βελτιωμένη διάταξη, βελτιστοποιημένη για διαχείριση μεγαλύτερου αριθμού εφαρμογών, ομαδοποιώντας τες. Εφαρμογές τρίτων διαθέσιμες για αυτόματη λήψη και εγκατάσταση, εμφανίζονται στη διαχείριση εφαρμογών μαζί με τις αξιολογήσεις τους από την ιστοσελίδα εφαρμογών του ownCloud.


Επιπρόσθετα στο υπάρχον φίλτρο, ένα εντελώς νέο σύνολο λειτουργιών προστέθηκε στο ownCloud. Οι διαχειριστές μπορούν τώρα να επεξεργάζονται διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για τους χρήστες του συστήματος, να ταξινομούν χρήστες, να επιλέγουν πολλαπλούς χρήστες, να μετονομάζουν ομάδες και άλλα, κάνοντας πιο εύκολη από ποτέ τη διαχείριση ενός συστήματος σε λειτουργία.

Πολλά, πολλά περισσότερα

Πολλές βελτιώσεις που είναι διαθέσιμες στην έκδοση ownCloud 8, βελτιώσεις για προγραμματιστές και πολλά μικρότερα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις χρηστικότητας, μπορούν να βρεθούν με λεπτομέρειες στη σελίδα των χαρακτηριστικών του ownCloud 8.

* Οι εφαρμογές του ownCloud στη σελίδα apps.owncloud.com δεν έχουν αναβαθμιστεί όλες για το ownCloud 8. Έχουμε κάνει σημαντικές βελτιώσεις για προγραμματιστές εφαρμογών του ownCloud 8 (δείτε εδώ την επισκόπηση).
* Το ownCloud 8 μεταφράζεται σε πάνω από 30 γλώσσες. Αν θέλετε να βοηθήσετε στη μετάφραση του ownCloud 8 στη γλώσσα σας, μπορείτε να το κάνετε εδώ.
* Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να συμμετάσχετε στην κοινότητα του ownCloud και να συνεισφέρετε. Δείτε τη σελίδα με το πού μπορείτε να συνεισφέρετε, για να ξεκινήσετε.

Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του ownCloud από τη σελίδα owncloud.org/download.

Περιμένουμε τα σχόλιά σας. Μην ξεχάσετε να το διαδώσετε και σε άλλους γι' αυτή την έκδοση του ownCloud. Πάρτε μέρος στη συζήτηση με το #owncloud στο twitter, Google+, Diaspora και Facebook!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.